Myszków: od ziarenka do bochenka

Pod znakiem chleba upłynęło czerwcowe spotkanie Klubu Zdrowia w Myszkowie prowadzonego przez lokalną filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh).

Zajęcia rozpoczęły się prezentacją multimedialną. Następnie Irena Biała, kierownik klubu i prowadząca program zademonstrowała, jak zmielić zboże oraz upiec przaśniki w gofrownicy. Na koniec uczestnicy obejrzeli film pt. Pieczenie bułek grahamek oraz skorzystali z degustacji tzw. chleba Ezechiela.

Naturalnie wypiekane, zdrowe pieczywo ma lecznicze właściwości. Szczególnie godne polecenia jest pieczywo żytnie i oczywiście z pełnego przemiału.

Uczestnicy z uznaniem ocenili spotkanie, które stało się dla nich inspiracją do samodzielnych, domowych wypieków.

Więcej o działalności filii ChSCh w Myszkowie: www.myszkow.chsch.pl

Autor: Justyna Libera, aw